Stigli stubovi za žičaru na Cmiljači
Foto: Opština Bijelo Polje

Stigli stubovi za žičaru na Cmiljači

Radovi na žičari na Ski centru Cmiljača na Bjelasici, teku planiranom dinamikom, saopšteno je iz Opštine Bijelo Polje.

 Danas su isporučeni visoki noseći stubovi, kojih će na trasi biti montirano osam komada. Ukupna dužina linije žičare je 1.32 km.

1706bjelasica1

Foto: Opština Bijelo Polje

Kako se navodi iz Opštine Bijelo Polje, montiraće se moderna žičara italijanskog proizvođača Leitner, koji je opremio mnoge poznate ski centre u svijetu.

"Žičara je opremljena sa šestosjedom i predstavlja jednu od najsavremenijih u Evropi. Trenutno se izvode zemljani radovi na liniji ski staze, pripremni radovi na liniji žičare, priprema platoa za montažu stubova, pristupni putevi ski stazi i čišćenje terena od ostataka šume", navode iz bjelopoljske opštine.

1706bjelasica4

Foto: Opština Bijelo Polje

Izvođač radova je renomirana crnogorska kompanija Volvox iz Podgorice, a investitor Vlada Crne Gore preko Direkcije za javne radove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.