Sa sastanka

Počela misija MMF-a

"Nastavljamo sa postizanjem dobrih rezultata kao i do sada"

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutin Simović i ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima, održali su danas uvodni sastanak sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, na čelu sa šefom za Crnu Goru Srikantom Seshadrijem koja u našoj zemlji boravi sa ciljem redovnih godišnjih konsultacija po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda.

„Današnji susret predstavlja dobru prilku da izanaliziramo što smo u prethodnom periodu radili zajedno i da se osvrnemo na naše buduće izazove“, istakao je na samom početku potpredsjednik Simović i dodao da su dijalozi sa institucijom kao što je MMF uvijek značajni i da oni predstavljaju svojevrsne putokaze za Crnu Goru.

„Naša ekonomija je u prethodnim godinama imala visoke stope rasta i namjera nam je da i ubuduće uprkos eksternim izazovima dostižemo tako visoke stope“, rekao je potpredsjednik Simović.

On je istakao da se pored izgradnje auto-puta, realizuju i spremaju razvojni projekti u sektorima turizma, energetike, poljoprivrede i prerađivačke industrije.

„Ne odustajemo od javnih politika i primjene mjera fiskalne konsolidacije već nastavljamo sa postizanjem dobrih rezultata kao i do sada“, saopštio je ministar finansija Radunović.

Članovi misije MMF-a će tokom boravka u Crnoj Gori obaviti seriju razgovora sa predstavnicima Ministarstva finansija i drugih crnogorskih institucija tokom kojih će biti razmotrena i evaluirana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja.

Misija MMF-a će u Crnoj Gori boraviti tokom naredne dvije sedmice, kada će u okviru završne izjave dati pregled makroekonomskih pokazatelja i smjernica ekonomske politike za našu zemlju za naredni period i to predstavlja ustaljenu praksu za sve države članice, saopšteno je iz Ministarstva finansija.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.