Koristite ova tri recepta za odlično varenje
Ilustracija

Koristite ova tri recepta za odlično varenje

Muči vas bol u trbuhu, mučnina, povraćanje? Vjerovatno imate poremećaj u varenju koji je moguće riješiti uz 3 provjerena recepta!

Neredovna i nepravilna ishrana, stres, pušenje i neka oboljenja najčešći su uzroci poremećaja varenja. Ovo je jedno od najčešćih oboljenja današnjice, a tegobe koje se javljaju su bol i nelagodnost u trbuhu, nadimanje, gorušica, mučnina, ponekad i povraćanje.

Jedna australijska studija ukazuje da zeleno lisnato povrće ima važnu ulogu u zdravlju organa za varenje. Naime, ove namirnice podstiču aktivnost T-bet gena koji proizvodi limfoidne ćelije, vrstu imunih ćelija. One poboljšavaju dobro varenje i sprječavaju razmnožavanje štetnih bakterija.

I mnoge druge namirnice mogu da pomognu da se reguliše varenje. Pročitajte 3 odlična recepta koja pomažu da riješite probleme sa varenjem. Za poboljšanje varenja mogu da se prave razne kombinacije hrane. Provjereno pomaže kada se:

*50 g sušenih kajsija prelijte toplom vodom i umutite sa 200 ml kefira, pa začinite bosiljkom

*u 200 ml jogurta koji sadrži probiotske bakterije dodajte 10 g sveže izrendanog đumbira, kašika meda i isto toliko limunovog soka

*pomiješajte 150 ml ohlađene pavlake sa 50 ml soka od šljiva i dodajte kašičicu mljevenog kima

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.