Rasvijetljeno podmetanje požara na teretnom vozilu koje je počinjeno u Andrijevici
Foto: Ilustracija

Uprava policije

Rasvijetljeno podmetanje požara na teretnom vozilu koje je počinjeno u Andrijevici

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane rasvijetlili su podmetanje požara na teretnom motornom vozilu koje je u januaru ove godine počinjeno u Andrijevici.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policijski službenici ovog CB-a su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv osumnjičenih lica, L.V. (18) i M.S. (21) iz Andrijevice.

"Kriminalistička obrada, kao i izvršena vještačenja, ukazuju na sumnju da su L.V. i M.S. 28. januara 2019. godine tokom noći, oko 03:20 časova, teretno motorno vozilo FAP 1621, u vlasništvu V.P, polili benzinom i inicirali požar na ovom vozilu, koje je bilo parkirano u blizini porodične kuće oštećenog. U požaru je nastala totalna šteta na navedenom teretnom vozilu", navodi se u saopštenju UP-a.

Kako su kazali, službenici CB Berane su, odmah po prijavi događaja, izvršili uviđaj na licu mjesta i preduzeli druge policijske mjere i radnje koje su, zajedno sa izvršenim vještačenjima, dovele do identifikovanja osumnjičenih lica.

"Protiv njih dvojice, L.V. i M.S, je državnom tužiocu u ODT u Beranama podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatnog počinioca, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari koje se u ovom slučaju, zbog visine nastale štete, goni po službenoj dužnosti", zaključeno je iz UP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.