Krstaš: Radujemo se istorijskom događaju za crnogorski narod, državu i CPC
Foto:Portal Analitika

Čestitka episkopu Borisu

Krstaš: Radujemo se istorijskom događaju za crnogorski narod, državu i CPC

Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš” čestitalo je episkopu Crnogorske pravoslavne crkve Borisu povodom Hirotonije koja je obavljena 16. juna na Cetinju. U čestitki su naveli da duboko vjeruju u svijetlu budućnost CPC, Crne Gore i crnogorskog naroda.

“Vaše Preosveštenstvo, povodom Hirotonije u Episkopa Crnogorske pravoslavne crkve Udruženje „Krstaš“ Vam u ime vjerske zajednice Crnogoraca u Srbiji upućuje iskrene čestitke. Podsjećamo se Vaših dolazaka i boravaka među nama i radujemo se istorijskom događaju za crnogorski narod, državu i našu svetu crkvu”, naveli su iz “Krstaša”.

Kazali su da vjeruju u svijetlu budućnost CPC.

“Sa Crnogorcima u Lovćencu ste od 2004. godine bili i u veselju i tugi, i za Badnji dan i Božić, i kada smo slavili našeg zaštitnika svetog Ivana Crnojevića, i kada smo prosljavljali obnovu nezavisnosti naše postojbine Crne Gore, ali i kada smo u žalosti sa ovoga svijeta ispraćali naše istaknute članove. Poznavajući Važu požrtvovanost i ljubav prema svetim dužnostima koje obavljate, duboko vjerujemo u napredak i svijetlu budućnost naše crkve, države, crnogorskog naroda i svih građana Crne Gore.”

Izvor: Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.