Borović: Vujačića prebili u policiji kako bi iznudili priznanje
Ubica Ilića, foto:Screenshot

Borović: Vujačića prebili u policiji kako bi iznudili priznanje

Podgoričanin Marjan Vujačić (34), koji je u Srbiji uhapšen i osumnjičen za učestvovanje u najmanje četiri likvidacije, prijavio je tamošnjem tužilaštvu da je prebijen u policiji.

Njegov advokat Borivoje Borović kazao je za „Dan” da su prijavili tužilaštvu da je njegov klijent zadobio povrede prilikom saslušanja u policijskoj stanici.

"On se na saslušanju branio ćutanjem, a kako nije htio da odgovara na pitanja, u policiji su ga prebili kako bi od njega iznudili priznanje – kazao je Borović za "Dan".

On je pojasnio da se Vujačić tereti za krivična djela zločinačko udruživanje, trgovina uticajem i falsifikovanje isprava. Sumnju da je učestvovao u četiri likvidacije zasad ne potekrepljuju nikakva zvanična dokumenta.

"Čuli smo za to iz medija i čekamo da vidimo što će se dalje dešavati po tom pitanju", rekao je Borović.

Iz MUP- a Srbije prekjuče su saopštili da se Vujačić tereti za ubistva Jugoslava Cvetanovića, Mila Ilića(28), Veska Kalezića(47) i Gorana Tasića, zvanog Gokče. Ilić i Kalezić ubijeni su u Podgorici, Cvetanović u Vranju, dok je Tasić likvidiran u Holandiji.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, rade na rasvjetljavanju više krivičnih djela teško ubistvo za koje se sumnja da ga je izvršio M.V. (34), koji je prije dva dana uhapšen u Novom Sadu. Postoje osnovi sumnje da je M.V. izvršio najmanje četiri krivična djela teško ubistvo. On je prije dva dana uhapšen zbog sumnje da je 27. septembra 2017. godine u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja, ubio tridesetogodišnjeg Jugoslava Cvetanovića. Intenzivnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije došlo se do saznanja da bi M.V. mogao biti odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. Osumnjičenom M.V. je od strane Višeg suda u Beogradu određen pritvor do 30 dana", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vujačić je uhapšen u okviru akcije za koruptivna krivična djela. Osim njega, slobode su lišeni i J.P. (39), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, i Novosađanin N.B. (41). Protiv policijske službenice Z.D. (54) podnijeta je krivična prijava. Sumnja se da su one omogućile da se Vujačiću izdaju lažna dokumenta sa njegovom fotografijom na ime Miloš Begović. Izdavanje lažnih dokumenata plaćeno je 1.500 eura.

Sumnja se da je policajka J.P, na zahtjev N.B., izvršila provjeru u sistemu MUP-a Srbije o postojanju biometrijskih dokumenata na ime Miloš Begović. Nakon što ga je J.P. obavijestila da dokumenta na navedeno ime ne postoje, N.B. je, sa ciljem krađe identiteta, na ime Miloš Begović pribavio falsifikovani ugovor o kuporodaji nepokretnosti na teritoriji Novog Sada, falsifikovanu italijansku ličnu kartu, izvode iz matične knjige rođenih i knjige državljana. Osumnjičena policajka nakon toga je pitala koleginicu Z.D. da li na osnovu te dokumentacije može da primi zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata, što je ona potvrdila.

Blizak „škaljarskom klanu”

Vujačić, koji je iz podgoričkog naselja Golubovci, navodno je blizak „škaljarskom klanu”. Zbog toga su njegova meta bila lica koja su sarađivala sa rivalskim „kavačkim klanom”.

Kalezić je ubijen u novembru prošle godine u podgoričkom naselju Stari aerodrom. On je bio ispred lokala „Level” kada je ubica u njegovom pravcu ispalio desetak hitaca. Odmah nakon likvidacije, policija je u u naselju Botun u Zeti pronašla zapaljeno vozilo, za koje istražitelji sumnjaju da su ga ubica i njegov pomagač koristili da pobjegnu sa mjesta zločina.

Krajem aprila ove godine, u Ulici Oktobarske revolucije, u blizini Autobuske stanice, ubijen je Milo Ilić. Dok je prilazio autu, ubica je u njegovom pravcu ispalio desetak hitaca.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.