Papa nosio šlem prilikom posjete oštećenoj katedrali (FOTO)
Foto: EPA

Papa nosio šlem prilikom posjete oštećenoj katedrali (FOTO)

Papa Franjo je nosio bijeli vatrogasni šlem prilikom ulaska u oštećenu katedralu tokom posjete gradu Kamerino u centralnom dijelu Italije.

AP navodi da papa ovom posjetom pruža ohrabrenje ljudima koji se i nakon tri godine od razornih zemljotresa na tom području suočavaju sa posledicama ovih potresa.

1882977epapapafranjaff

Foto: EPA

Navodi se da je Kamerino 2016. toliko žestoko pogođen zemljotresom da ljudima i dalje nije dopušteno da se vrate u centar grada pošto i dalje traju radovi na stabilizaciji objekata.

Prije ulaska u lokalnu katedralu papi je na glavu stavljen vatrogasni šlem, a unutra su ga dočekali vatrogasci i sveštenici koji su takođe nosili šlemove.

1882981epapapafranja03ff

Foto: EPA

Navodi se da je papa položio cvijeće na kip Djevice Marije, koji je oštećen u zemljotresu, pa na njemu nedostaju glava i ruke, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.