Supruga premijera Izraela kažnjena zbog zloupotrebe državnih fondova
Foto: Rojters

Supruga premijera Izraela kažnjena zbog zloupotrebe državnih fondova

Supruzi premijera Izraela Benjamina Netanjahua, Sari Netanjahu izrečena je danas novčana kazna od oko 15.000 dolara za zloupotrebu državnih fondova.

Jerusalimski okružni sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je ona potpisala sa tužilaštvom povodom optužbi da je zloupotrijebila oko 100.000 državnog novca na preskupa jela.

Kancelarija državnog tužioca je navela da će supruga premijera platiti dodatne kazne kako bi se zatvorio slučaj u kojem se optužuje da je naručivala jela iz luksuznih restorana iako je u zvaničnoj rezidenciji bio za stalno zaposlen kuvar.

Sara Netanjahu je optužena za prevaru i zloupotrebu povjerenja prošle godine.

Na osnovu sporazuma je priznala manje optužbe i smanjila prekomjerne troškove na 50.000 dolara.

Premijer Izraela Netanjahu suočen je sa prijetnjom optužnice za odvojene slučajeve korupcije, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.