Ilustracija

"Zapadni Balkan prepoznat kao region s velikim investicionim potencijalom"

Region Zapadnog Balkana prepoznat je kao region sa velikim investicionim potencijalom, i taj potencijal biće predstavljen na velikoj konferenciji u Londonu.

Konferenciju organizuje međunarodni ekonomski dnevnik Fajnenšl tajms (FT) i Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke (KIF).

"Ovo je prvi put da zajedno sa FT, renomiranim medijom koji se bavi privrednim temama u Londonu organizujemo promociju regiona, kao investicione destinacije, ali promociju uspješnih kompanija koje dolaze iz ovog regiona šest ekonomija, koju naša zajednička komora okuplja", objasnio je predsjednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež prenosi Tanjug.

On je najavio da će na konferenciji biti visoki donosioci odluka, među kojima premijeri Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, ministri zemalja regiona, kao i privrednici.

"Najvažnije je što će biti prisutnno više od 70 top menadžera, vlasnika najrenomiranijih fondova, finansijskih investitora koji žele da čuju i vide šta je to što region izdvaja od ostalih dijelova Evrope kada je u pitanju procjena da možete za novac koji uložite sada zaradite više nego u bilo kom regionu narednih sedam godina, na šta ukazuju svjetske banke i investitori. Želimo da predstavimo ovaj region kao region u kome možete da napravite dobar posao, ali i u kojem možete da se osjećate sigurno kada investirate novac", rekao je Čadež.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.