Bogdanović: “Made in NY Jazz Festival” snažan podsticaj razvoju džeza u Crnoj Gori
Foto: Vlada CG

Ministarstvo prepoznalo izuzetan značaj festivala

Bogdanović: “Made in NY Jazz Festival” snažan podsticaj razvoju džeza u Crnoj Gori

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović priredio je danas koktel za organizatore i učesnike “Made in NY Jazz Festivala”, koji je počeo sinoć.

Tokom susreta, Bogdanović poželio je učesnicima dobrodošlicu u Crnu Goru, ističući kako festival – čiji su ovogodišnji domaćini Tivat i Podgorica – u izuzetnoj mjeri utiče na promociju džez muzike u Crnoj Gori.

Iz tog razloga, kako je dodao, Ministarstvo kulture podržalo je četvrto izdanje te smotre iznosom od 15 hiljada eura.

Organizator festivala Vladimir Maraš istakao je kako projekat “Made in NY” ima izraženu kulturološku ulogu, pri čemu je crnogorskim muzičarima omogućeno da tokom trajanja festivala sviraju sa globalno poznatim izvođačima iz svijeta džez muzike.

4806620344164e4cd13d9o

Bogdanović je kazao kako takav pristup može predstavljati primjer, ali i da će Ministarstvo kulture uvijek biti naklonjeno programima koji podrazumijevaju afirmaciju džeza. Da je tako, dodao je on, potvrđuju izdavački projekti, CD sa autorskom muzikom džezera iz Crne Gore podržan na Konkursu za stvaraoce, ali i finansijska podrška za crnogorske studente na programu džez muzike na Berkli koledžu u Bostonu.

480662068769beacb0583o

Pritom, kako je on podsjetio, Ministarstvo kulture bilo je suorganizator ili partner pri organizaciji brojnih džez smotri širom Crne Gore.

Učesnici festivala – koji će biti završen sjutra veče u Podgorici – izrazili su zahvalnost na prijemu, navodeći kako im je zadovoljstvo što su u Crnoj Gori. Oni su naglasili i da su spremni da ubuduće pružaju aktivnu podršku daljem razvoju džez muzike u našoj državi, tim prije jer su na sinoćnjem otvaranju festivala svjedočili izuzetnom interesovanju publike za festival.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.