Rukovodstvo Opštine Plav obišlo radove na putu ka Hridskom jezeru
Foto: Opština Plav

Rukovodstvo Opštine Plav obišlo radove na putu ka Hridskom jezeru

Rekonstrukcija puta prema Hridskom jezeru koja podrazumijeva prokopavanje kanala za odvod vode, ugradnju vodopropusta, kao i tamponiranje puta kako bi se do jezera moglo stići malim autom ide planiranom dinamikom, a kvalitet izvedenih radova je na zadovoljavajućem nivou, konstatovali su prilikom obilaska predstavnici rukovodstva Opštine Plav i NVO "Prijatelji Plava".

Kako se navodi u saopštenju čelnici Opštine su ovom prilikom izrazili iskrenu zahvalnost nevladinoj organizaciji "Prijatelji Plava" na pokrenutoj akciji, kao i svim dobronamjernim ljudima koji svojim donacijama podržavaju realizaciju projekta od opšteg društvenog značaja koji će omogućiti bolju turističku i privrednu valorizaciju Hridskog jezera i okolnih planina.

IMG3fa5ea96a3150625c2f4a8722e5124cbV

Foto: Opština Plav

Predstavnici NVO Prijatelji Plava informisali su sagovornike o do sada izvedenim radovima, planovima za naredni period, kao i o iznosu prikupljenih sredstava.

Oni su napomenuli da akcija i dalje traje, navodeći da se svakodnevno javljaju velikodušni pojedinci koji žele da daju doprinos, kako novčanom donacijom, tako i u izvođenju radova.

20190614151728copy

Foto: Opština Plav

"S obzirom na dragocjenost Hridskog jezera u smislu turističke ponude Crne Gore, kao i vrijednost projekta u čiju realizaciju se krenulo, tokom obilaska radova dogovoreno je da Opština Plav i NVO Prijatelji Plava upute zajedničko pismo nadležnim državnim institucijama kako bi u okviru svojih mogućnosti pomogle da se projekat dovede do kraja na opšte dobro svih građana. Organizatori planiraju završetak radova prije 12. jula, kada se održava tradicionalno okupljanje lokalnog stanovništva, kao i brojne dijaspore na prostoru pored Hridskog jezera. Obilasku radova prisustvovali su i predstavnik Islamske zajednice i pojedini izvođači radova", navedeno je u saopštenju iz Opštine Plav. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.