Uz ove trikove produžite život svježe ubranom cvijeću
Ilustracija

Uz ove trikove produžite život svježe ubranom cvijeću

Svježe cvijeće je odličan način da osvježite prostor i unesete boje u svoje okruženje. Ako se adekvatno brinete o njemu, ono će nakon rezanja trajati od 7 do 12 dana, a mi vam donosimo nekoliko trikova kako da održite ljepotu i svježinu ubranog cvijeća!

Imajte na umu da odrezano cvijeće voli hladnoću pa ga držite dalje od sunčevog svijetla.

Takođe, izbjegavajte stavljanje cvijeća u blizini uređaja kao što su peć, klima uređaj i ventilator. Cvjećari savjetuju da odrezano cvijeće ne držite pored otvorenog prozora i svježeg voća.

Kako biste cvijeće duže održali živim, u vodu možete dodati malo šećera i limunovog soka. Mnogi vjeruju da će trajnost odrezanog cvijeća produžiti i malo sode, nekoliko kapljica vodke ili dodavanje novčića u vodu.

Stil

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.