Crnogorac osumnjičen za ubistvo Cvetanovića razotkriven kao u filmu
Ilustracija

Crnogorac osumnjičen za ubistvo Cvetanovića razotkriven kao u filmu

U policijskoj akciji u Novom Sadu uhapšene su tri osobe, među kojima je bio i jedan crnogorski državljanin Marjan Vujačić, zbog sumnje da su izvršili krivična djela zloupotrebe službenog položaja, trgovine uticajem i falsifikovanja isprava. Kako se kasnije ispostavilo, Crnogorac kog je policija privela je osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića koji je osuđen na 35 godina robije zbog likvidacije Nikole Bojovića.

Tokom dana policija je predočila da je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podnijela krivične prijave protiv policijske službenice J. P. iz Policijske uprave Novi Sad, policijske službenice Z. D, ali i crnogorskog državljanina Marjana Vujačića(34). U tom trenutku nije se znalo da je Vujačić već tražen zbog zločina.

Prema informacijama koje su tada proslijeđene medijima, Vujačić je 6. juna podnio falsifikovanu dokumentaciju na ime Miloš Begović sa zahtjevom za izdavanje ličnih dokumenata, a na osnovu kojih mu Z. D. dva dana kasnije izdala ličnu kartu. Takođe, ona je primila zahtev za izdavanje putne isprave, koju mu se izdaje 11. juna 2019. godine.

U njihovom naumu je učestvovao i N. B. koji je, navodno, bio inicijator zamisli izdavanja lične dokumentacije na ime Miloša Begovića s ciljem krađe identiteta. On je pribavio falsifikovani ugovor o kuporodaji nepokretnosti na teritoriji Novog Sada, falsifikovanu italijansku ličnu kartu, izvode iz matične knjige rođenih i knjige državljana, a za tu uslugu je obećao policijskoj službenici J. P. 1.500 eura.

Policija je saopštila da je osumnjičenim J. P, N. B. i Crnogorcu Vujačiću odredila zadržavanje do 48 sati i da će oni nakon toga, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok je protiv Z. D. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Nešto kasnije se saznaje da je Marjan V., glavni akter zločina, koga je policija već mjesecima tražila zbog sumnje da je 27. septembra 2017. godine u Vranju, sa, kako je tada javljeno, oko 30 hitaca iz vatrenog oružja, ubio tridesetogodišnjeg Jugoslava Cvetanovića.

Cvetanović je ubijen u haustoru jedne drogerije, koja se nalazi u samom centru grada u neposrednoj blizini glavne pošte, gradskog šetališta i nekoliko gradskih kafića. Odmah se sumnjalo da su ubistvo izvršili profesionalci koristeći prigušivače.

Ubijeni Cvetanović je javnosti u Srbiji bio poznat kao mlađi brat Saše Cvetanovića zvanog Pitbul, osuđenog na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. godine u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata poznatog kriminalca Luke Bojovića, vođe "zemunskog klana". Za ubistvo ga je angažovao crnogorski kriminalac Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 eura. Ovu presudu još nije potvrdio Apelacioni sud. Ipak, i mlađi Cvetanović je imao dosije. Između ostalog, hapšen je zbog teških krađa, razbojništava, iznuda, izazivanja opšte opasnosti.

U Beogradu je uhapšen i kao član grupe Dalibora Despotovića i Miloša Kljajića, državljana Crne Gore, koji su radili u obezbjeđenju Slobodana Šaranovića. Vjerovalo se da ih je upravo on angažovao da likvidiraju Luku Bojovića, vođu "zemunskog klana", ali je taj zločin spriječen. Prema nezvaničnim informacijama, Jugoslav Cvetanović, koji je u to vrijeme radio u Šaranovićevom kazinu "Slavija", trebalo je da im pruži logistiku.

"Znam da ga je ubio Bojović"

Saša Cvetanović je nakon saznanja o smrti svog mlađeg brata istražiteljima koji su ga saslušali u pritvoru rekao je da iza likvidacije stoji osveta vođe "zemunaca".

- Ubili su ga iz osvete! Ovo je osveta! Ja sam ga čuvao, ja sam ga odnjegovao i njega i sestru i ovo da se desi. Znam da iza svega stoji Luka Bojović - urlao je Cvetanović koji je i u završnoj riječi naglasio da se ne plaši 40 godina zatvora jer zna, kako je rekao, da će biti likvidiran u zatvoru!

Kako je pisao "Blic", stariji Cvetanović je ranije, na suđenju održanom prije dvije godine, ukazao o ugroženoj bezbjednosti Jugoslava Cvetanovića. Tada je sudskom vijeću poručio: "Molim vas da pozovete mog brata da svjedoči dok je još živ. Kako se stvari dešavaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što prije da sve objasni. Njemu je iskaz na osnovu kog je napisano pola optužnice uzet na prevaru".

Dan kasnije, takođe u sudnici, Jugoslav se zakleo da njegov brat Saša nema veze sa ubistvom Nikole Bojovića i poručio njegovoj sestri Mariji da ga strijelja ako je to istina: "Ako je tačno da je moj brat ubio Nikolu, pristajem da njegova sestra u mene lično ispali 45 metaka, a ne 15, koliko je ispaljeno u njenog brata". On je tada ostao pri tvrdnji da njegov brat nema veza sa ubistvom Nikole Bojovića jer je u to vreme, 29. aprila 2013. godine, bio u Crnoj Gori, odakle mu je i čestitao rođendan. Tvrdio je i da je njegov brat nasumice izabran, kao i da Saša nije ubio Nikolu Bojovića i da Slobodan Šaranović, koji je takođe bio optužen za likvidaciju, nema veze sa tim zločinom.

- Kamere koje su mog brata tog dana snimile u Ulici carice Milice namještene. Saša je Slobodana Šaranovića vidio samo dva puta u životu i nikakav sukob nije imao sa njim. Njemu su dokazi podmetnuti i svi svjedoci namješteni - rekao je tada Jugoslav.

Policijska pratnja

Jugoslav je inače neposredno posle hapšenja Saše Cvetanovića imao policijsku pratnju, koja mu je ubrzo oduzeta iako je tvrdio da su svi u porodici "postali meta".

- Oduzeli su mi policijsku pratnju zbog nekog incidenta, a ja je sada i ne želim. Koliko sam ugrožen govori i to da su ranije slikali moju zgradu u Vranju i objavili da je u njoj eksploziv. Pa kako onda da ne brinem za svoju bezbjednost?! - upitao je u martu 2017. godine.

Cvetanović mlađi je pričao i da zbog procesa koji je, kako je tvrdio, namješten, njegovom bratu nije hteo da svjedoči u Specijalnom sudu, kao i zbog toga što nisu snimali njegovo saslušanje: "Evo, neka me sada pozovu i sve ću im reći pod uslovom sada sve bude po zakonu".

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.