Brajović: Pokušaji regrutacije vjernika manipulacija orijentisana ka materijalnim vrijednostima
Ivan Brajović

"Crna Gora će donijeti zakon kojim nijedan vjernik neće biti ugrožen"

Brajović: Pokušaji regrutacije vjernika manipulacija orijentisana ka materijalnim vrijednostima

Od 2006. odluke o Crnoj Gori donose isključivo njeni građani, a pokušaji stvaranja tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države - perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima - saopštio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović u izjavi za Radio Crne Gore.

"Od obnove nezavisnosti 2006. uspješno smo riješili brojna pitanja koja se tiču funkcionisanja države i njenog daljeg jačanja. Stekli su se uslovi da se zakonom precizira i funkcionisanje vjerskih zajednica, uključujući i pitanja imovine. Uostalom, to je suvereno pravo i obaveza svake države", istakao je Brajović, prenosi portal Rtcg.

On je istakao da voljom građana, većina u crnogorskom parlamentu nedvosmisleno zastupa procrnogorske, a ne anticrnogorske stavove po pitanju i države i crkve.

"Pokušaji stvaranja nesigurnosti i tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države - perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima", rekao je on. 

Brajović je saopštio i da pojedinim zvaničnicima Srbije, bavljenje Crnom Gorom predstavlja pogodan otklon od donošenja kompleksnih državnih odluka. 

"Crna Gora će donijeti zakon kojim nijedan vjernik neće biti ugrožen, a odnose Crne Gore i Srbije i ubuduće ćemo razvijati isključivo uz međusobno poštovanje i vjerujem na obostrano zadovoljstvo", zaključio je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.