Gusinjac:Poljoprivreda je strateška grana razvoja Bijelog Polja

Održan Sajam poljoprivrede na gradskom trgu

Gusinjac:Poljoprivreda je strateška grana razvoja Bijelog Polja

Danas je u Bijelom Polju održan Sajam poljoprivrede na kojem su svoje proizvode predstavili poljoprivredni proizvođači sa sjevera Crne Gore.

Sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj Džafer Gusinjac kazao je da se ovaj sajam održava zahvaljujući Montenegro biznis alijansi kao nosiocu i  Ministrastvu poljoprivrede i ruralnog razvoja kao partneru na projektu ,,Domaći proizvodi kao podsticaj razvoja turističke privrede na lokalnom nivou“.

"Značaj  održavanja ovog sajma može se sagledati u više dimenzija, a  jedna od njih je neposredan uvid u stanje prehrambenih i prozvodnih mogućnosti opštine Bijelo Polje i opština sjevernog regiona. Drugi, takođe značajan aspekt sajma je velika prilika za poslovnu saradnju i prezentaciju prozvoda, razmjenu iskustava, informacija i saznanja o najnovijm trendovima, kako prozvodnih, tako i potrošačkih. Poljoprivreda je strateška grana razvoja Bijelog Polja, a lokalna samouprava ima strateško oprjedjeljenje da sistemstski budžetskim mjerama dodatno afirmiše potencijale i razvoj sektora poljoprivrede i agroindustrije. Tako, iz godine u godinu program mjera za podsticaj razvoja poljoprivrde finansijski podržava poljoprivredne proizvođače kroz subvencije", istakao je Gusinjac, prenosi Opštinski sajt.

Izvršni direktor Montenegro biznis alijanse Milan Dragić rekao je, da je upravo saradnja javnog i privatnog sektora najveća garancija da se donosu najkvalitetnija rješenja za razvoj biznisa na svim nivoima.

"Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Montenegro biznis alijanse usmjerenih na povezivanje sektora poljoprivrede. Zahvajujem se Ministrastvu poljoprivrde i ruralnog razvoja koje je od početka prepoznalo značaj ovog projekta i pokazalo spremnost za saradnju sa privatnim sektorom potvrđujući na taj način važnost saradnje dva sektora u cilju razvoja domaće proizvodnje i naše ukupne ekonomije", naglasio je Dragić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.