Demonstranti kamenovali konvoj vozila sa Ramom, vozila udarila građane
Edi Rama

Demonstranti kamenovali konvoj vozila sa Ramom, vozila udarila građane

Demonstranti u Albaniji kamenjem su juče napali konvoj automobila u kome je bilo i vozilo albanskog premijera Edija Rame, prenosi makedonski portal Makfaks.

Incident se dogodio u gradu Libražd, nadomak makedonsko-albanske grancije.

Prema tim informacijama, albanska policija je uspjela da zaustavi blokadu konvoja u kojoj se nalazio Rama.

Automobil albanskog premijera ipak je uspio da zaobiđe najveći dio mase građana koristeći sporedne puteve.

Nekoliko demonstranata je povrijeđeno nakon što su ih udarila vozila iz konvoja, navodi portal a prenosi Tanjug.

Incident se dogodio u trenutku kada je albanski parlament osudio predsjednika Ilira Metu i njegove odluke o otkazivanju lokalnih izbora u toj zemlji koji je trebalo da se održe 30. juna.

Policija je uhapsila sedmoro ljudi, a procesuirala je ukupno 23 osobe, zbog pokušaja blokade državnog puta na ulazu u Libražd i napada na pratnju premijera.

Edi Rama se juče obratio pristalicama u tom gradu, u okviru kampanje za lokalne izbore.

Ovo je pogoršalo političku krizu u zemlji, gdje opozicija kontinuirano održava masovne proteste protiv vlade Edija Rame i zahtijeva njegovu ostavku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.