Policija u Baru i Podgorici rasvijetlila četiri razbojništva i devet teških krađa
Ilustracija

Policija u Baru i Podgorici rasvijetlila četiri razbojništva i devet teških krađa

Barska policija je preduzimajući mjere i radnje u ciju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlila dva krivična djela razbojništvo koja su počinjena u prethodnom periodu i devet teških krađa. Osumnjičeni je lišen slobode. Osim toga, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili dva krivična djela razbojništvo za koja su procesuirali četiri osumnjičena lica.

Službenici Centra bezbjednosti Bar su lišili slobode S.S. (26) iz Bar zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva razbojništva u Sutomoru 2011. i 2012. godine.

"On je kako se sumnja, jedno krivično djelo počinio 2011. godine na način što je uz prijetnju pištoljem od radnice marketa zahtijevao da mu preda pazar nakon čega ju je udario i otuđio novac u iznosu od 550 eura. Drugo krivično djelo, S.S. je kako se sumnja, počinio na način što je ušao u unutrašnjost benzinske pumpe maskiran i uz prijetnju pištoljem zahtijevao da mu zaposleni radnici predaju pazar a kojom prilikom nije ništa otuđio. S.S. je lišen slobode i priveden je nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela razbojništvo", saopšteno je iz policije.

Osim toga, službenici Centra bezbjednosti Bar su preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja više krivičnih djela imovinskog kriminaliteta na barskoj rivijeri, lišili slobode B.D. (24), S.Š. (23) i M.Š. (18), sva lica iz Republike Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila devet krivičnih djela teška krađa.

"Oni su, kako se sumnja, od 10. do 12. juna ove godine boraveći na području Bara, na kupalištima počinili ova krivična djela na način što su koristeći nepažnju oštećenih lica otuđivali njihove lične stvari, mobilne telefone i novac. Takođe, oni su, sumnja se, na području Sutomora upotrebom podesnog provalili u jedan apartman i izvršili premetačinu i otuđili garderobu, pokućstvo i novac. Osumnjičena lica su uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužiocu", saopšteno je.

Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su lišili slobode A.F. (23) i K.G. (22), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu N.R.

"Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su upotrebom fizičke snage od oštećenog otuđili novčanik sa novcem. Osim toga, policija je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnih A.M. (15) i E.S. (15) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu S.B. Oni su, sumnja se, nakon završene taksi vožnje fizički napali oštećenog taksistu, udarajući ga u predjelu glave sa namjerom da otuđe pazar u čemu nisu uspjeli", naveli su iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.