Obezbijediti veće prisustvo holandskih investicija na crnogorskom tržištu
Sa sastanka

Janković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika van den Dola

Obezbijediti veće prisustvo holandskih investicija na crnogorskom tržištu

Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova ambasador Zoran Janković primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika van den Dola.

Tom prilikom, ambasador Janković je zahvalio ambasadoru van den Dolu na doprinosu snaženju bilateralnih odnosa između dvije države tokom njegovog mandata, te istakao da odluka Vlade Crne Gore da otvori Ambasadu u Hagu predstavlja potvrdu našeg nastojanja da intenziviramo sveukupnu saradnju sa Holandijom.

"Takođe, izrazio je zadovoljstvo kontinuiranom holandskom podrškom u pogledu ostvarivanja vanjskopolitičkih prioriteta i unutrašnjih reformskih procesa, gdje je od posebnog značaja ekspertska pomoć u oblastima koje su ključne za jačanje vladavine prava", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ambasador van den Dol je pozdravio odličnu saradnju koju je imao sa Vladom Crne Gore i svim njenim institucijama, naglasivši da opredjeljenje u pravcu otvaranja Ambasade u Hagu potvrđuje posvećenost dodatnom razvoju međudržavnih odnosa. Dodao je da Holandija aktivno podržava proces evropske integracije i reformske aktivnosti, te, na toj liniji, istakao da je veoma važno što Crna Gora konstantno demonstrira evroatlantsku orijentaciju i političku volju da ispunjava obaveze iz integracione agende. 

"Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za produbljivanje saradnje u privrednoj sferi kroz obezbjeđivanje frekventnijih kontakata dviju poslovnih zajednica, kao i za veće prisustvo holandskih investicija na crnogorskom tržištu, naročito u sektorima turizma, energetike i poljoprivrede", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.