Ljubav i nakon 75 godina: Strastveni zagrljaj ljubavnika iz ratnog vihora i nevjerovatna priča(VIDEO)
Foto: Screenshot

Ljubav i nakon 75 godina: Strastveni zagrljaj ljubavnika iz ratnog vihora i nevjerovatna priča(VIDEO)

Francuski novinari ponovo su ujedinili jednog vojnika iz Drugog svjetskog rata i jednu Francuskinju, koji su se jedno u drugo zaljubili prije tačno 75 godina.

Devedesetsedmogodišnji K.T. Robins i Žanin Ganaj, stara 92 godine, prvi put su se sreli u njihovim ranim dvadesetim, kada je Robins bio vojnik američke vojske, stacioniran u severoistočnom francuskom gradu Briju 1944. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Robins je upoznao Žanin, koja je sada preziva Pirson, kada je tražio nekoga da mu opere odeću, a njena majka mu je ponudila pomoć. Zaljubili su se jedno u drugo, ali dva mjeseca nakon upoznavanja, Robinsu je rečeno da mora da napusti Brij, i da ode na istočni front u bitku.

"Rekao sam joj da ću se možda vratiti i povesti sa sobom, ali se to nije dogodilo", rekao je Robins za televiziju Frans 2.

Žanin je počela da uči engleski, u nadi da će Robins jednoga dana da se vrati u Brij.

"Željela bih da se posle rata nije vratio u Ameriku", rekla je Pirson za Frans 2.

Ali Robins se ubrzo vratio u svoju domovinu, gdje je upoznao svoju suprugu Lillijan, sa kojom je proveo 70 godina života. Umrla je 2015. godine, u 92. godini. Žanin Pirson je takođe pronašla ljubav i postala majka petoro djece.

Nikada, međutim, nisu prestali da misle jedno o drugom. Prilika da se ponovo vide, ukazala se kada su francuski novinari stupili u kontakt sa Robinsom, želeći da intervjuišu vojnike iz Drugog Svjetskog rata.

Robins je tada izrazio želju da se ponovo vrati u njeno selo, da nađe njenu porodicu, jer je pretpostavljao da je Pirsonova umrla. Novinari su, međutim, pronašli Pirsonovu, samo 43 kilometara nadomak njenog sela, u staračkom domu.

Njihov ponovni susret izgledao je kao da se nikada nisu ni rastali, već da su sve ove godine bili zajedno.

Razmijenili su riječi pune nježnosti, rekli jedno drugom da se još uvijek vole i da nikada nisu jedno drugog obrisali iz srca. Žanin je bila prijatno iznenađena kada joj je Robins pokazao njenu sliku staru 75 godina, koju i dan danas čuva, i pitala ga zašto se nije ranije vratio?

"Znaš, kada se jednom oženiš, tako nešto više ne možeš to da radiš", rekao je Robins.

Bivši ljubavnici su proveli par sati zajedno i, potom, obećali jedno drugom da će se vidjeti opet.

B92

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.