Toronto prvi put šampion NBA
Foto: Tanjug/AP

Savladao Golden Stejt

Toronto prvi put šampion NBA

Košarkaši Toronta prvi put su postali šampioni NBA lige, pošto su noćas u gostima u Ouklendu pobijedili Golden stejtu sa 114:110 i slavili sa ukupnih 4:2 u finalnoj seriji.

Novim brejkom u Ouklendu, Reptorsi su skinuli krunu Golden stejtu, i to kao prvi koji su uspjeli da tri puta slave na terenu doskorašnjeg prvaka.

Voriorsi nisu uspjeli da se izbore s brojnim povredama, a pored Kevina Durenta, kojeg poslije obnove povrede u prošlom duelu čeka duga pauza, teren je u finišu treće dionice zbog povrede noćas napustio i Klej Tompson.

Upravo je Tompson sa 30 poena bio najefikasniji na meču, od saigrača pratio ga je Andre Igudala sa 22, a kod Reptorsa Kajl Lauri i Paskal Siakam dali su po 26.

Prva zvijezda Toronta Kavaj Lenard, strijelac 22 poena, proglašena je za MVP-ja finala, drugi put u karijeri nakon 2014. godine u dresu San Antonija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.