Grčka policija otkrila plantažu kanabisa Albanca: Vrijednost veća od 6 miliona eura
Ilustracija

Grčka policija otkrila plantažu kanabisa Albanca: Vrijednost veća od 6 miliona eura

Više od 12.000 korijena kanabisa, čija vrijednost na tržištu prelazi šest miliona eura, otkrila je grčka policija. I dalje se traga za vlasnikom Albancem.

Grčke vlasti su otkrile i uništene plantažu kanabisa na svojoj teritoriji i uhapsila šest pripadnika grčko-albanske kriminalne grupe, dok se za državljaninom Albanije, vlasnikom ove plantaže, raspisana potjernica, javili su grčki mediji.

Policija je uništila preko 12.000 korijena kanabisa, čija vrijednost na tržištu prelazi šest miliona eura. Plantaža je otkrivena na mjestu zvanom Stefani u Beotiji, oko 50 km od Atine. Prilikom uništavanja plantaže zaplijenjen je jedan kalašnjikov sa 26 metaka, jedan pištolj, pet sačmara, 5.310 eura, 10 mobilnih telefona, tri dvogleda, kompletna oprema za uzgoj kanabisa.

"Prema policijskoj procjeni, plantaža je radila nekoliko godina. Samo infrastrukturne investicije procjenjuju se na milion eura. Otkriće ove plantaže je navelo njemačke medije da zaključe da su Albanija i Grčka najveći proizvođači kanabisa u Evropi, prenosi portal ABC njuz.

"Albanija, ali i susjedna Grčka smatraju se dvijema zemljama s najvećom proizvodnjom kanabisa u Evropi. Dobar dio proizvodnje transportuje se morskim putem u Italiju, dok se drugi dio distribuira u velikim gradovima, uglavnom u Atinu i Solun", prenijela je ranije njemačka štampa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.