Amfilohije: Trojčidanski sabor da podsjeti kako otimanje nije dobro i da tu nema razuma
Amfilohije

Amfilohije: Trojčidanski sabor da podsjeti kako otimanje nije dobro i da tu nema razuma

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je u intervjuu za TV Novi, da će se Trojičindanski sabor održati kako bi iscijelio otimačinu i raspolućenost društva.

On je dodao da je zapanjen izjavama predsjednika Mila Đukanovića. Amfilohije smatra da crnogorska vlast pokušava da ubije pojam ljubavi na Trojičindanski praznik.

"Taj sabor i postoji da sve podsjeti kako otimanje nije dobro i da tu nema razuma. On nije ništa drugo nego manifestacija prizivanja ljubavi prema bogu i podsticaj za nas koji smo na zemlji, na ljubav na isceljenje od mržnje, na iscjeljenje od bezbožništva",rekao je on.

Kazao je da „ateistička vlast želi da oduzima crkvenu imovinu“.

"Možda planira da je pokloni nekoj svojoj sekti koju sama stvara. Gdje je bilo u istoriji da se to radi i to je prvi put. Komunisti su imali toliko pameti pa nijesu stvarali svoje crkve. Ovi njihovi nasljednici hoće crkve da stvaraju", rekao  je  on, prenosi IN4S.

Mitropolit Amfilohije naglašava da je iznenađen izjavama predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

"Sretali smo se u Hramu vaskrsenja, sretali smo se sa ljubavlju i zato sam zapanjen zbog njegovih izjava", rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.