Bogdanović posjetio Mojkovac: Fokus na Filmskoj jeseni i lokalitetu

Bogdanović posjetio Mojkovac: Fokus na Filmskoj jeseni i lokalitetu "Brskovo"

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravio je danas u posjeti Mojkovcu. Tom prilikom, on se sastao sa predsjednikom Opštine Mojkovac Rankom Mišnićem i njegovim saradnicima.

Tokom susreta, govoreno je o brojnim temama, pri čemu je Bogdanović istakao kako aktivnosti u tom gradu govore o ozbiljnom radu kulturnih poslenika.

GetImage1

Da je tako – kako je on kazao – potvrđuje činjenica da su već počele pripreme za Mojkovačku filmsku jesen, da su sve obimnije aktivnosti na istraživanjima arheološkog lokaliteta „Brskovo“, ali i da lokalni Centar za kulturu u sve većoj mjeri organizuje programe namijenjene mladima. 

"Ove godine, za Mojkovačku filmsku jesen izdvojićemo 16.000 eura i zajedno ćemo raditi na promociji i jačanju tog brenda. Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu, samo do kraja tekuće godine, izdvojićemo oko 38.000 eura. Uz to, Ministarstvo kulture uskoro će predstaviti novi umjetnički program koji ćemo organizovati na sjeveru tokom ljeta, a Mojkovac će i u tom segmentu biti nezaobilazan",rekao je on. 

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne uprave i Centra za kulturu, Bogdanović upoznao se i sa ostalim planovima koji se tiču unaprijeđenja kulture u tom gradu. Pritom, on je pozvao stvaraoce iz Mojkovca da sa svojim idejama učestvuju na drugom konkursu u okviru programa „Kreativna Crna Gora“, koji će tokom ljeta raspisati Ministarstvo kulture. 

Ministar je zaključio i kako se u narednom periodu očekuje veća aktivnost lokalnih institucija kulture na polju međunarodnih programa saradnje, te kako je Ministarstvo kulture u potpunosti spremno da im u tim aktivnostima pruži podršku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.