Sa sastanka

Radna posjeta ministasrke Vučinović Beranama i Andrijevici

"Sa svih nivoa institucija učiniti da se familija Tomkić osjeća bezbjedno"

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović boravila je u radnoj posjeti opštini Berane, gdje sa sastala sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem sa saradnicima.

Vučinović je istakla da se putem radnih  posjeta,  upoznaje sa radom lokalnih uprava, gdje je akcenat na  Vladinu Komisiju za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, na čijem je čelu.

Predložila je da se da se u Beranama raspoređuju sredstva kao i u ostalim opštinama,  a to je da iznose ispod 500 eura razmatra lokalna uprava i da se iz lokalnih budžeta isplaćuju, dok će iznose preko 500 eura razmatrati Vladina komisija.

Tokom razgovora sa ministarkom Vučinović, Šćekić je istakao da se većina zahtjeva za nadokandu štete u ovoj opštini odnosila na izlivanje rijeke Bistrice, koja je pričinila veliku štetu domaćinstvima u Beranama, kao i  zemljotres, koji je pogodio sjever Crne Gore počekom prethodne godine.

Predstavnik ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, ujedno i član Vladine komisije, Gojko Babović je predstavio sagovornicima benefite koje pruža resorno ministarstvo poljoprivrednim proizvođačima, a takođe ih je upoznao i sa polisama osiguranja, koje nude osiguravajuće kuće Lovćen osiguranje i Sava osiguranje.

20190612VucinovicposjetaopstiniAndrijevica010

Takođe, sastanak je bio prilika da se otvore i aktuelna pitanja o sveukupnoj situaciji u ovoj opštini, gdje se napravio osvrt i na slučaj porodice Tomkić.

“Zajednički zaključak je da moramo sa svih nivoa institucija učiniti da se familija Tomkić i ostali građani, kako Berana tako i ostalih gradova u Crnoj Gori, osjećaju bezbjedno. Vlada je iz sredstava tekuće budžetske rezerve, u trenutku kada je to familiji Tomkić trebalo, hitno opredijelila iznos od 12.000 eura kako bi oni u nevolji koja ih je zadesila, imali početni kapital za obezbjeđenje dalje egzistencije”, zaključila je Vučinović.

20190612VucinovicposjetaopstiniAndrijevica012

Tokom drugog dijela radne posjete, ministarka je obišla opštinu Andrijevica, gdje je sa predsjednikom opštine Srđanom Mašovićem i saradnicima razgovarala o tekućim problemima u ovoj opštini, pohvalivši rad Službe zaštite i spašavanja, koja radi na primjeni  preventivnih mjera, u dijelu smanjenja rizika  od nastanka većih šteta prouzrokavane elementarnih nepogodama.

Takođe je predstavnik ministarstva poljoprivrede sagovornike i ove oštine, informisao o  benefitima,  koje po raznim osnovama daje resorno ministarstvo i ukazao na mogućnosti osiguranja poljoprivrednih dobara, imajući u vidu činjenicu da  većina odštetnih zahtjeva, potiče od poljopivrednih gazdinstava, saopšteno je iz kabineta Vučinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.