DPS: Jokić i Perović biće smijenjeni
DPS

DPS: Jokić i Perović biće smijenjeni

Odluka Upravnog suda ne mijenja većinu u Skupštini opštine Kotor, saopštili su iz DPS-a, dodajući da će Vladimir Jokić i Dragica Perović biti smijenjeni.

"Neočekivana odluka Upravnog suda pokazala je da je ovaj pravosudni organ zanemario neusklađenost legislative, i to Statuta opštine Kotor i Zakona o lokalnoj samoupravi, a takođe i zloupotrebe koje je koalicija na vlasti u Kotoru sprovodila od posljednjih lokalnih izbora, što je kulminiralo legalnom i legitimnom inicijativom većine odbornika u Skupštini opštine Kotor za smjenom Vladimira Jokića", kazali su iz DPS-a.

Ovakvom odlukom može se reći da je Upravni sud iz formalnih razloga poništio volju skupštinske većine, naveli su u saopštenju.

"Međutim, ova odluka ni na koji način ne mijenja volju većine u Skupštini opštine Kotor koja je za smjenu Vladimira Jokića i Dragice Perović, koju ćemo sigurno realizovati. Ostaje da vidimo da li će ova presuda dati legitimitet za nastavak zloupotreba Jokića i Perovićeve koje je Upravni sud zanemario – a to je odlaganje sjednica u nedogled, čime se izigrava nedvosmislena volja većine u lokalnom parlamentu da smijene glavne kočničare razvoja opštine Kotor", istakli su iz DPS-a.

Dodajući da je izvjesno da će Vladimir Jokić, shodno postojećoj većini u lokalnom parlamentu biti drugi put smijenjen iz istih razloga zbog kojih je inicijativa za njegovu smjenu bila podnešena.

"Činjenice koje je zanemario Upravni sud, a dobro poznate kotorskoj javnosti su: samovoljno donošenje odluka iz nadležnosti Skupštine, nepostojanje budžeta za 2019, nedonošenje vitalnih i zakonom propisanih strateških dokumenata od značaja za razvoj grada Kotora, nezakonito zapošljavanje aktivista, kumova i rodbine, kao i nepostojanje niti jedne kapitalne investicije od konstituisanja vlasti pa do danas", naveli su iz DPS-a..

"Zbog blokade i neodržavanja sjednica Skupštine, grubog kršenja Statuta i Poslovnika Skupštine opštine Kotor, nepoštovanja većinske volje građana preko legitimno izabranih predstavnika – odbornika, uz Jokića biće smjenjena i Dragica Perović za čiju smjenu je već predata inicijativa", zaključili su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.