Makron će poslati Trampu novo drvo prijateljstva

Makron će poslati Trampu novo drvo prijateljstva

Francuski predsjednik Emanuel Makron obećao je da će poslati novu sadnicu hrasta američkom kolegi Donaldu Trampu, nakon što se stablo koje mu je poklonio tokom prošlogodišnje posjete Sjedinjenim Američkim Državama osušilo.

Makron je u intervjuu emitovanom u utorak uveče na švajcarskoj televiziji RTS rekao da “smrt“ stabla ne treba posmatrati kao pokazatelj odnosa Francuske i SAD-a.

“To nije velika drama. Simbolično je bilo da ga posadimo zajedno“, kazao je Makron.

Hrast se osušio tokom karantina u koji je stavljen odmah nakon što su ga Makron i Tramp simbolično posadili u bašte Bijele kuće, prenosi N1.

Makron je obećao da će poslati još jednu sadnicu hrasta iz šume Belo u sjevernoj Francuskoj, u kojoj je više od 1.800 američkih marinaca poginulo 1918. godine u jednoj od ključnih bitaka Prvog svjetskog rata.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.