Ovo morate da znate ako dobijete menstruaciju na moru
ilustracija

Ovo morate da znate ako dobijete menstruaciju na moru

Iako ste do sada planirali odlazak na godišnji odmor u skladu sa menstrualnim kalendarom, nekad se desi da vam ciklus porani ili okasni, pa vas često zadesi i na moru. Ova strepnja za sobom povlači pitanje da li se kupati u moru ili ne dok krvarenje traje.

Ljekari objašnjavaju da se možete kupati, ali uz poštovanje sledećih pravila:

Nikako u hladnu vodu

Ukoliko ste dobili menstruaciju savjet je da izbjegavate kupanje u moru ukoliko je voda hladna. Žene su veoma osjetljive tokom krvarenja i lakše možete da prehladite jajnike.

Kupanje i nakon izlaska iz mora

Ukoliko već ne možete da se suzdržite i morate da se bućnete u more, morate se okupati čim izađete iz vode. Osim toga, neophodno je i da tada promijenite tampon i obavezno obučete suvi kupaći kostim. 

Vodite računa da sve ovo radite u higijenskim uslovima i sa čistim rukama, kako ne bi došlo do infekcije.

Sunčanje na ležaljkama

Tokom onih dana bilo bi poželjno da se sunčate na ležaljkama. Na taj način ćete spriječiti da vam pesak zađe tamo gde ne treba, piše zdravakrava.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.