Madlen Olbrajt doputovala u Prištinu, odlikovana Ordenom slobode
Madlen Olbrajt

Madlen Olbrajt doputovala u Prištinu, odlikovana Ordenom slobode

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt doputovala je u Prištinu povodom 20 godina od ulaska međunarodnih mirovnih snaga na Kosovo.

Olbrajtovu je dočekao kosovski predsjednik Hašim Tači koji je video snimak susreta objavio na svom nalogu na Fejsbuku.

Kosovski predsjednik odlikovao je bivšu američku državnu sekretarku Ordenom slobode.

"Ova godišnjica je nada i direktno je povezana s vašim ličnim doprinosom. Dali ste nam dostojanstvo i identitet da živimo u miru", rekao je Tači Olbrajtovoj koja je bila državna sekretarka SAD u vrijeme NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Kako prenosti RTK na srpskom jeziku, bivša američka sekretarka, koja je u utorak stigla na KiM kako bi prisustvovala proslavi koju vlasti u Prištini organizuju povodom ulaska NATO snaga na Kosovo, istakla je da joj je čast da primi orden.

Olbrajtova se danas sastala i s predsjednikom kosovske skupštine Kadrijem Veseljijem, koji joj je zahvalio na svemu što su, kako je rekao, "SAD učinile za izgradnju Kosova".

"Hvala vam puno na prijemu. Osjećam se kao u svojoj kući", rekla je Olbrajtova na sastanku sa Veselijem.

Olbrajtovu je dočekao kosovski predsednik Hašim Tači koji je video snimak susreta objavio na svom nalogu na Fejsbuku.

 

Centralna manifestacija povodom godišnjice ulaska NATO snaga biće održana na Trgu Skenderbega u Prištini, gdje se očekuju govori Klintona i bivše državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt, prenosi B92.

Posle toga će biti priređena "Povorka za slobodu", otkrivena bista Medlin Olbrajt na trgu koji nosi njeno ime i međunarodna konferencija "20 godina slobode - Jedna vizija održivog mira".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.