Krvavi obračun nastavljen na Cetinju: Četvorica muškaraca izrešetana u lokalu, gosti bježali
Sa mjesta ubistva, foto:Novosti/S.Đokić

U potragu za napadačima bio uključen i helikopter i PJP

Krvavi obračun nastavljen na Cetinju: Četvorica muškaraca izrešetana u lokalu, gosti bježali

Dvojica napadača pritrčala su kafanskom stolu za kojim je sjedio Bogdan Milić sa tri prijatelja i u njih ispalili više hitaca iz vatrenog oružja - tridesetsedmogodišnji Cetinjanin ubrzo je preminuo od zadobijenih povreda, dok su u istoj pucnjavi ranjeni Dragan Vušurović (33) i Marko Vujačić (48) i Goran Vušurović (48), pišu Vijesti.

Potraga za maskiranim napadačima je u toku, a na Cetinju su i jutros primjetne pojačane policijske patrole i helikopter koji od sinoć nadlijeće ovo područje. Od sinoć se vrše pojačane policijske kontrole na ulazu i izlazu iz grada, prenio je Cetinjski list.

4eddcf52ae3c01c5072841687dd64dbdL

Foto:Cetinjski list

Prema nezvaničnim informacijama, jučerašnji napad je navodno nastavak rata kriminalnih klanova.

Na četvoricu Cetinjana pucano je oko 17:10 sati, na Bulevaru crnogorskih junaka, u bašti lokala “Portun”.

Reporteri “Vijesti” na licu mjesta zatekli su lokvu krvi na terasi lokala, na asfaltu papuče jednog od ranjenih i preko 30 tragova koje su obilježili forenzičari.Cetinjani koji žive nadomak “Portuna” kazali su da su čuli rafale, ali ne i vidjeli ko ih je ispalio u Milića i njegove prijatelje.

“Dotrčala sam kada sam čula rafal. Milića su odmah odnijeli, a jedan momak koji je bio krvav u gornjem dijelu tijela, vratio se do stola i uzeo telefon”, ispričala je za Vijesti starija Cetinjanka.

Milić je preminuo neposredno nakon pucnjave, na putu do cetinjske bolnice.

Iz Uprave policije saopšteno je da tragaju za dvojicom muškaraca.Tužiteljka Maja Jovanović rekla je sinoć da im nije poznat identitet napadača, ali je dodala da su tokom uviđaja izuzeli tragovi koje će vještačiti.U potragu za napadačima bio je uključen i policijski helikopter, pripadnici Posebne jedinice policije na izlazima iz grada provjeravali su vozila i detaljno pretresali putnike...

U trenutku pucnjave u lokalu je bilo više gostiju. Vujačić i Dragan Vušurović ranjeni su u predjelu nogu i, prema podacima do kojih je došao Dan iz policije, nijesu životno u groženi. Gorana Vušurovića pogodilo je više hitaca u predjelu grudi i stomaka i on je sa teškim povredama, opasnim po život, prevezen na ukazivanje ljekarske pomoći.

Dan: Pucano iz vozila

Dan piše pozivajući se na saznanja iz istrage, da je na osnovu iskaza svjedoka i izuzetih snimaka utvrđeno da su napadači pucali sa zadnjeg i prednjeg sjedišta vozila. Prvo su ispalili hice na sada pokojnog Milića. Ostali gosti počeli su da bježe po kafiću, a napadači su onda zapucali i u trojicu Milićevih drugova. Sumnja se da su napadači pobjegli u pravcu Njeguša, zbog čega je sinoć kao podrška u potrazi za ubicama korišćen helikopter.

Vušurović životno ugrožen

Ljekari Kliničkog centra borili su se za život starijeg Vušurovića, čija je operacija počela sinoć oko 22 časa.

​Dežurni hirurg u KC Emil Nasufović, rekao je da je Vujačić pogođen je u desnu potkoljenicu, da Dragan Vušurović ima povredu desne glutealne regije, a da je Goran Vušurović zadobio najozbiljnije povrede - pogođen je sa više hitaca u predjelu grudnog koša i gornjeg trbuha.

Rekao je da je njegovo stanje prvobitno bilo stabilno, ali da je zbog kompleksnosti povreda primljen u Centar za intenzivno liječenje.

Nastavak obračuna

Prema saznanjima Pobjede, zbog povezanosti Milića sa osobama iz škaljarskog klana, inspektori vjeruju da je motiv ubistva nastavak obračuna zaraćenih kriminalnih klanova iz Kotora škaljaraca i kavačana. Policija vjeruje da je ubistvo detaljno isplanirano, da je Milić prethodno praćen i da su u egzekuciji učestvovale najmanje dvije osobe.

Milić je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina - istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina. Mijović je početkom maja likvidiran u njemačkom gradu Forst, a tada je ubijen i Nikola Jovanović zvani Debeli.

U istom napadu teško su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.