Savjeti za pravilno brijanje bikini zone: Koža bez crnih tačkica i krvarenja!
Ilustracija

Savjeti za pravilno brijanje bikini zone: Koža bez crnih tačkica i krvarenja!

Vjerovatno već znate da prilikom brijanja nije dobro koristiti tup brijač, da je duže dlačice prvo potrebno skratiti makazama i da je prilikom depilacije bolje koristiti pjenu za brijanje nego gel za tuširanje.

Ali, postoji još par stvari na koje bi bilo dobro obratiti pažnju i učiniti cjelokupno iskustvo što efikasnijim i bezbolnijim,piše Miss7.

Evo 5 grešaka koje možda nesvjesno pravite prilikom brijanja, a zbog kojih je koža nadražena i upaljena.

1. Počinjete s depilacijom čim uđete pod tuš

Čim uskočite pod tuš, dohvatite se brijača i pjene za brijanje? Možda bi ipak trebalo da promijenite redosled i ostavite to za kraj. Zašto? Zato što je tek nakon tuširanja koža hidrirana, a folikuli dlaka mekši, što smanjuje rizik od neugodnih ranica i iritacija nastalih prilikom brijanja i urastanja dlaka.

2. Izbjegavate piling

Piling je izvrsno rješenje za urasle dlačice bez obzira koju metodu depiliranja koristite i koji dio tijela depilirate. On skida sloj mrtvih ćelija na koži i ostavlja je sjajnom i mekšom. Pilingom se možete riješiti starih uraslih dlačica, ali i spriječiti nastanak novih. Zato, prije brijanja, ali i bilo kojeg drugog načina depilacije uradite piling.

3. Koristiš svoj uobičajeni losion za tijelo i na tom području

Ako je koža nadražena i suva nakon brijanja, vjerovatno posežete za svojim uobičajenim losionom za tijelo. To nikako nije dobro jer možda sadrži sastojke koji mogu da iritiraju svježe obrijanu kožu. Umjesto toga, savjetujemo da nabavite neku laganu umirujuću kremu.

4. Brijanje "na suvo"

Koliko puta vam se dogodilo da ste depilaciju ostavili za poslednji trenutak, pa počeli da brije suvu i nepripremljenu kožu? Znamo kako je - a vrlo dobro to zna i koža. Sledeći put izdvojite barem 5 minuta vremena više i na mesto koje želite da depilirate pritisnite topli peškir, kako bi folikuli barem malo omekšali.

5. Odmah nakon depilacije oblačite seksi veš

Upravo ste se svježe obrijali, pa želite da zablistate u svojim novim čipkastim gaćicama? One bi mogle dodatno da iziritiraju osjetljivo područje i ostave vas s neugodnim ranicama i uraslim dlačicama. Prvog dana neka se koža odmori u pamučnim gaćicama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.