Ukusna i brza torta za nenajavljene goste, gotova za samo 10 minuta
Foto: Ilustracija

Ukusna i brza torta za nenajavljene goste, gotova za samo 10 minuta

Svi ljubitelji baunti čokoladice sada mogu da uživaju u baunti kolaču, čija je priprema brza i laka. Idealan je kada vam dođu nenajavljeni gosti jer se priprema za samo 10 minuta.

Sastojci:

300 g mljevenog keksa
200 g crne čokolade
100 ml mlijeka

Fil:

500 ml mlijeka
80 g pšeničnog griza
100 g šećera
200 g kokosa

Glazura:

100 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
40 g putera

Priprema: 

Čokoladu izrendajte i dodajte je u mljeveni keks. Miješajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte mlijeko i promiješajte. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomjerno. Pritisnite ga rukama kako biste dobili ravnu površinu. 

U šerpu stavite pola litra mlijeka, šećer i pšenični griz, promiješajte i stavite da se kuva. Povremeno miješajte kako mlijeko ne bi zagorjelo. Miješajte dok se fil ne zgusne. U skuvani griz stavite kokos i promiješajte. Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatke pavlake, crne čokolade i putera. 

Ostavite da se sasvim ohladi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.