Foto: Prijestonica Cetinje

Kašćelan sa predstavnicima Kik boks kluba „Lovćen“

"Mladi kik bokseri ponos grada"

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan sastao se danas sa predstavnicima Kik boks kluba „Lovćen“ koji su u prethodnom periodu ostvarili izuzetne rezultate na takmičenjima organizovanim u zemlji i inostranstvu.

Kako je saopšteno iz Prijestonice Cetinje, Kašćelan je razgovarao sa trenerom kluba Jankom Kuzmanom i takmičarima Nikolom Prljom i Ilijom Perovićem.

"Čestitam vam na izuzetnim rezultatima, na koje smo svi ponosni bilo da branite boje svoga kluba ili nastupate u reprezentaciji Crne Gore. Vaš učinak zaslužuje svaku pohvalu, jer je proizvod konzistentnog rada, odricanja i posvećenosti, koji su rezultirali brojnim medaljama i priznanjima“, naveo je Kaščelan. 

On je poručio i da lokalna uprava pažljivo prati uspjehe naših sportista i da je uvijek spremna da pomogne i podrži njihove aktivnosti.   

Kuzman se zahvalio gradonačelniku na prijemu, navodeći da su u klubu veoma zadovoljni učinkom koji su ostvarili na dosadašnjim turnirima.

„Na međunarodnom turniru Trofej Prijestonice osvojili smo sedam zlatnih i dvije srebrne medalje i proglašeni smo za najbolji domaći klub“, kazao je on, dodajući i da su u generalnom plasmanu bili najbolji, sa naviše zlatnih medalja.

Kuzman je ponosan i na rezultate koji su borci „Lovćena“ ostvarili kao članovi reprezentacije na Svjetskom kupu koji je u maju održan u Budimpešti.

Perović je u konkurenciji mlađih juniora, disciplina lou kik do 51 kilogram, osvojio zlatnu medalju, a Nikola Prlja srebrnu u konkurenciji starijih juniora, disciplina lou kik do 57 kilograma.

„Ovo je ogroman uspjeh. Nikada, da znam, na Cetinje nije donešena zlatna medalja sa svjetskog kupa. Ilija Perović je to učinio. Ove godine osvojio je svjetski, evropski i balkanski kup, prvak je države. Osvojio je zlatne medalje na Trofeju Prijestonice i na Gran prix-u u Sarajevu. I Prlja isto“, rekao je on.

Na Svjetskom kupu u Budimpešti učestvovalo je oko 3.000 takmičara iz 40 zemalja i sa pet kontineta. Kik boks klub „Lovćen“ ima oko 100 članova svih uzrasta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.