Upravni sud poništio odluku o smjeni Jokića
Vladimir Jokić

Upravni sud poništio odluku o smjeni Jokića

Upravni sud Crne Gore poništio je odluku o smjeni predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, prenose mediji.

Jokić je ranije podnio tužbu ovom sudu kojom je tražio da se njegova smjena poništi zbog navodnih nezakonitosti.

Jokić je razriješen funkcije predsjednika Opštine Kotor 24. aprila, glasovima Socijaldemokratske partije, Demokratske partije socijalista, Hrvatske građanske inicijative, Liberalne partije i Socijaldemokrata.

Jokić je, između ostalog, u tužbi naveo da nije postojao niti jedan razlog predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Opštine Kotor zbog kojeg bi on bio smijenjen te da su tvrdnje odbornika koji su izglasali njegovu smjenu proizvoljne i netačne. U međuvremenu, odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), kao i odbornica Bruna Lončarević koju je Socijaldemokratska partija (SDP) isključila iz članstva, pokrenuli su inicijativu za smjenu predsjednice Skupštine opštine (SO) Kotor Dragice Perović i izbor Željka Aprcovića (DPS) za novog gradonačelnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.