Njemačka: Padao grad veličine teniske, uništeni automobili, fasade, vjetar obarao drveće
Foto: Severe Weather Europe

Njemačka: Padao grad veličine teniske, uništeni automobili, fasade, vjetar obarao drveće

Njemačku pokrajinu Bavarsku, posebno Minhen i okolinu, sinoć je zahvatilo jako nevrijeme. Padao je grad veličine loptice za golf, dok je vjetar čupao drveće. U blizini Amerzea pao je grad veličine teniske lopte.

Grad je razbio stakla na brojnim automobilima, prozorima zgrada i nanio veliku štetu na fasadama brojnih kuća.

6235051225390977729799751875062243305979904n

Foto: Severe Weather Europe

U Ostalgoju je oluja počupala drveće, a jedno drvo je povrijedilo sedmogodišnjeg dječaka i dva muškarca.

Mediji prenose da su biciklisti stali ispod isčupanog drveta, tražeći zaklon, kada je na njih palo drugo drvo. Dječak je zadobio teže povrede, dok su muškarci prošli sa lakšim ozljedama, prenosi Tanjug.

 

I na auto-putu u blizini Amerzea pao je grad veličine teniske lopte i oštetio brojna vozila. Nevrijeme je dovelo i do prekida u regionalnom željezničkom saobraćaju.

U Menhengladbahu su jake padavine poplavile puteve i kuće. I iz djelova pokrajine Saksonije je policija izvijestila o poplavljenim putevima.


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.