Umjesta od toaleta otvorio vrata za slučaj opasnosti

Umjesta od toaleta otvorio vrata za slučaj opasnosti

Putnik na aerodromu u Mančesteru, na letu između Velike Britanije i Pakistana, izazvao je ozbiljno kašnjenje jer je u pokušaju da dođe do toaleta dok je avion još uvijek bio na pisti, otvorio - vrata za slučaj opasnosti.

Avion "Pakistan Erlajnza" (PIA) 702 trebalo je da poleti iz Mančestera u Velikoj Britaniji do Islamabada u Pakistanu, ali je, kako navodi avio kompanija, doživio kašnjenje od sedam sati, piše CNN.

Četrdeset putnika je iskrcano nakon incidenta, tokom kojeg se "izlaz automatski pokreće", navodi se u saopštenju PIA.

Portparol aviokompanije rekao je CNN-u da je putnik otvorio vrata misleći da je to toalet, kao i da su svi putnici bezbjedni.

Aerodrom u Mančesteru odbio je da komentariše incident koji se dogodio u petak uveče.

Iako djeluje čudno, ovakvi slučajevi nisu tako neobični. U maju je jedan stariji putnik uhapšen i pritvoren u istočnoj kineskoj provinciji Šandong zbog ugrožavanja bezbjednosti aviona, nakon što je pokušao da otvori izlaz u slučaju nužde.

U očiglednom pokušaju da "pobijedi" red za iskrcavanje, putnik je otvorio vrata za hitne slučajeve u blizini svog sjedišta nakon što je avion sletio.

U februaru 2018. godine vrata za hitne slučajeve otpala su sa aviona Dana Airlines-a koji je sletio u Abudžu, glavni grad Nigerije. Ola Orekunrin, doktor iz Lagosa, tvitovao je da su "izlazna vrata pala" kad je avion sletio na pistu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.