GP Gradina: Carinici za vikend zadržali čak 235.000 eura
Foto:Uprava carina Srbije

GP Gradina: Carinici za vikend zadržali čak 235.000 eura

Carinici Srbije su tokom proteklog vikenda spriječili nekoliko pokušaja da se iz zemlje iznesu neprijavljene devize u iznosima većim od dozvoljenog limita od 10.000 eura, pa je tako za samo dva dana zadržano 235.000 eura.

Na izlazu graničnog prelaza Gradina, tokom kontrole jednog autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Novi Pazar-Istanbul, kod sedmoro putnika otkriveno je više od 170.000 eura i 130.000 danskih kruna preko dozvoljenog limita, navodi se u saopštenju Uprave carina Srbije.

Kada je autobus novopazarskih registarskih oznaka koji je putovao ka Turskoj stigao na red za kontrolu, sva tri vozača, kao i 36 putnika, su u razgovoru sa carinicima i policajcima rekli da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga i dozvoljenog iznosa novca.

Međutim, detaljnim pregledom je otkriveno da sedmoro putnika iz tog autobusa sa sobom nosi po više desetina hiljada eura više od dozvoljenog limita.

Riječ je o četiri muškarca i tri žene, srpskim državljanima, koji su kod sebe imali znatno veće sume od 10.000 eura, što je iznos koji ne podliježe prijavljivanju.

Evrif1

Foto:Uprava carina Srbije

Neprijavljeni novac putnici su sakrivali na raznim mjestima – u pojasu ispod odjeće, u torbi sa hranom, u rancu, dok su dvojica putnika pokušala da ga prenesu u džepovima pantalona koje su nosili na sebi.

Na administrativnom punktu Merdare 8. juna u automobilu koji je iz pravca Kuršumlije išao ka KiM, otkriveno je 58.900 švajcarskih franaka i 3.500 eura.

Devize su pronađene u mercedesu švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao francuski državljanin albanske nacionalnosti. On je pomenutu svotu novca stavio u džepove pantalona koje je nosio na sebi.

Nakon što je putniku vraćena protivrednost od 10.000 eura, zadržano je ukupno 48.000 švajcarskih franaka i 3.500 eura.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.