DF:  U odbrani svetinja spremni položiti i živote

DF: U odbrani svetinja spremni položiti i živote

Predsjedništvo Demokratskog fronta na danas održanoj sjednici snažno je podržalo Mitropoliju crnogorsko primorsku u odbrani, kako su naveli, od režimskih nasrtaja na njenu imovinu i sveštenstvo.

"Izjava Mila Đukanovića da će kroz novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti stvoriti nekakvu novu crkvu kako bi se zatrlo postojanje Mitropolije crnogorsko primorske koja je kroz vjekove bila i ostala temelj naše duhovnosti i državnosti, predstavlja posljednji čin obračuna sa istinskim vrijednostima našeg naroda.Zbog toga smatramo neophodnim da 15. juna osim sveštenstva predvođenog našim arhiepiskopom Amfilohijem, čitav vjerujući i pravdoljubivi narod bude u hramu Hristovog voskresenja ", saopšteno je iz tog saveza.

Smatraju to neophodnim kako bi se poslala jasna poruka: "Da smo u odbrani naših svetinja spremni položiti i živote, jer „tirjanstvu nogom stati za vrat to je ljudska dužnost najsvetija.“".

U tom pravcu DF će, kako su najavili, između ostalih aktivnosti, uzeti aktivno učešće i u tehničko logističkom obezbjeđivanju prevoza iz ostalih gradova, kako bi građanima koji tog dana žele biti u Podgorici omogućili dolazak.

"U ovom trenutku ne postoji važnija obaveza od odbrane naših duhovnih i državotvornih izvorišta.Zato smatramo da nisu potrebni nikakvi specijalni pozivi niti molbe, da tog 15. juna budemo u hramu Hristovog voskresenja, i poput naših slavnih predaka koji su se u sudbonosnim danima okupljali pored svetinja i donosili istorijske odluke, i mi budemo dostojni izazova odbrane naše crkve i našeg naroda.", saopšteno je iz DFa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.