CG je atraktivna turistička destinacija sa ogromnim potencijalom za dalji razvoj
Foto: Vlada CG

Marković sa predstavnicima EasyJet-a

CG je atraktivna turistička destinacija sa ogromnim potencijalom za dalji razvoj

Crna Gora je atraktivna turistička destinacija i ima ogroman potencijal za dalji razvoj i rast, što je velika šansa za aviokompanije kakva je EasyJet, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predstavnika kompanija EasyJet, EasyJet Holidays i Karisma Hotels&Resorts.

„Vlada je snažno posvećena razvoju turizma ali i poboljšanju sveukupne infrastrukture kao ključnog preduslova za dalji napredak ove privredne grane“, kazao je predsjednik Marković.

On je podsjetio na planove za valorizaciju aerdroma u Podgorici i Tivtu, što je od ključnog značaja za dalji razvoj turizma, s obzirom na to da je Crna Gora pretežno avio destinacija.

Marković je istakao da je Vlada otvorena za strateško partnerstvo sa kompanijom EasyJet, koja je, prema riječima izvršnog direktora EasyJet-a Johana Lundgrena, zaintersovana za dugoročne investicije.

4803614101259ab6743e5o

Oni su, preko kompanije EasyJet Holidays, zainteresovani da ponude klijentima jedinstvenu ponudu za odmor u Crnoj Gori, i u tom dijelu cijene partnerstvo sa Karisma Hotels&Resorts koja ima hotelski kompleks u Ulcinju.

Kompanija EasyJet se smatra jednom od najkvalitetnijih lowcost kompanija, u Evropi su drugi najveći avioprevoznik sa preko 1.000 linija i sa, prema riječima menadžmenta kompanije, izuzetnoj operativnosti a niskim troškovima poslovanja.

EasyJet je do sada u Crnu Goru dovezao oko 60.000 turista na letovima iz Londona i Mančestera za Tivat i letovima iz Ženeve. Oni smatraju da potencijali Crne Gore i posebno njena pozicija u regionu, daju uslove za dalji dugoročniji razvoj i povećanje broja turista.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.