Mihailo: Đukanovićevom izjavom potvrđena obnova CPC
Foto: CPC

"Crna Gora će dodijeliti crkve i manastire onome kome pripadaju"

Mihailo: Đukanovićevom izjavom potvrđena obnova CPC

Crna Gora će dodijeliti crkve i manastire onome kome pripadaju, a to je Crnogorska pravoslavna crkva, poručio je mitropolit Mihailo.

Mitropolit CPC je, na konferenciji za medije, kazao da je sve što je u Crnoj Gori podignuto do 1918. vlasništvo države.

“Sve poslije 1920. što je crkva podigla je njeno, mada ćemo postaviti pitanje od kog novca je to građeno”, kazao je Mihailo.

Komentarišući posljednje izjave predsjednika države o crkvi, Mihailo je kazao da predsjednik Milo Đukanović, hoće mir u zemlji.

Podsjetimo Đukanović je ranije naveo da je ostao jedan važan korak kojim ćemo ispraviti tešku nepravdu učinjenu Crnoj Gori na početku XX vijeka, a to je obnova Crnogorske autokefalne crkve. "Dopadalo se to nekome ili ne, na tome ćemo vrlo predano raditi", poručio je Đukanović.

Za Mihaila takve izjave predsjednika države su potvrda autokefalnosti CPC.

“Obnova CPC je njegovom izjavom potvrđena”, naveo je Mihailo.

Mitropolit CPC je kazao i da je Đukanović izabrao pravi momenat za takve izjave.

"Da se to saopštilo ranije u Crnoj Gori bi bila druga Srebrenica, da smo se drugačije ponašali", poručio je Mihailo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.