Američki diplomata ubio suprugu pa sebe kad je čuo da će ona raditi u ambasadi u Srbiji
Foto: Ilustracija

Američki diplomata ubio suprugu pa sebe kad je čuo da će ona raditi u ambasadi u Srbiji

Američki diplomata Džejson Rif ubio je suprugu Lolu Gulomovu i potom izvršio samoubistvo, jer je prihvatila četvorogodišnji mandat u ambasadi SAD u Beogradu.

Prema pisanju Vašington posta, ona je namjeravala i da sa sobom povede djecu.

Bračni par je bio pred razvodom koji je trebalo i zvanično da se okonča u petak. Do toga, međutim, nije došlo.

Prije zakazanog saslušanja, policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na sjeverozapadu Vašigtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Rifa (51) koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno tijelo njegove supruge Lole Gulomova (45).

Vjeruje se da ju je Rif usmrtio prije nego što je presudio sebi, piše "Vašington post".

Sudski spisi pokazuju da se Rif razbjesnio kada je saznao da je Gulomova prihvatila četvorogodišnji mandat u Beogradu, počevši od ljeta 2020. i da je namjeravala sa sobom da povede njihove dvije ćerke.

Gulomova i Rif bili su diplomate i često su putovali zajedno. Upoznali su se na Univerzitetu za napredne međunarodne studije "Džons Hopkins" i imali su dvije ćerke, za koje policija kaže da nijesu bile kod kuće tokom pucnjave.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.