Uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi
Ilustracija

Uhapšen jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi

Jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca, Kristofer Gest Mor, koji je 16 godina bio u bjekstvu, uhapšen je na Malti zbog brutalnog ubistva u Velikoj Britaniji.

Informaciju je objavila Nacionalna kriminalistička agencija.

Kako prenosi BBC, Mor (41) napustio Veliku Britaniju nakon što je 2003. godine Brajan Voters mučen i pretučen na smrt pred svoje dvoje odrasle djece.

Mor je osumnjičen da je otišao na Votersovu farmu kanabisa kako bi izravnao dug u vezi sa drogom.

Ostala tri čovjeka umiješana u slučaj, Džon Vilson, Džejms Rejven i Otis Metjus, služe doživotnu kaznu za ubistvo Votersa.

Oni su 19. juna 2003. godine upali na Votersovu farmu kanabisa i zahtijevali novac.

Vezali su ga za stolicu, tukli i mučili na različite načine tri sata, a na njegovom tijelu su otkrivene 123 povrede.

Muškarci su napali i njegovog sina Gevina, a ćerku Natali su držali na nišanu.

Mor je bio tražen zbog povezanosti sa ovim ubistvom, pokušaja ubistva drugog čovjeka, lažnog predstavljanja i napada na druge žrtve na mjestu zločina.

On se pojavio pred sudom u Valeti i proces njegovog izručenja Velikoj Britaniji je započeo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.