Janović i Lejte: Edukacija nastavnika je ulaganje u budućnost sporta
Foto: Vlada CG

Janović i Lejte: Edukacija nastavnika je ulaganje u budućnost sporta

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas predstavnika CEV-a (Evropske odbojkaške konfederacije) Rikardo Lejtu i predsjednika Odbojkaškog saveza Cvetka Pajkovića, na sastanku je bilo riječi o važnosti unapređivanja znanja i vještina nastavnika i nastavnica Fizičkog vaspitanja.

Tom prilikom Janović je istakao da ga raduje što će ove godine šest nastavnica i nastavnika iz Crne Gore boraviti na CEV-ovoj trenerskoj Konvenciji u Sloveniji gdje će imati priliku da svoja znanja o školskom sportu prošire.

"Boravak naših nastavnika i nastavnica na trenerskoj konvenciji još je jedan znak da se ideja školskog sporta pokazuje kao ispravna. Na ovaj način naši nastavnici i nastavnice će se edukovati, a kasnije svoja znanja prenositi kolegama i koleginicama, čime će se školski sport dodatno razvijati i naposljetku uključivati sve više djece", kazao je Janović.

Iz CEV-a su kazali da su izuzetno zadovoljni saradnjom koju ostvaruju sa crnogorskim Ministarstvom sporta i mladih i Odbojkaškim savezom. Kako ističu, ta saradnja je dovela do mogućnosti da nastavnici i nastavnice budu na seminaru na kome će biti predavači evropskih odbojkaški stučnjaci. 

Nastavnici i nastavnice su za pohađanje seminara delegirani na osnovu rezulta koje su njihove ekipe postigle na prošlogodišnjem takmičenju u odbojci. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.