Vuksanović:  Želim da nastavim borbu za bolju Crnu Goru
Vuksanović

Vuksanović: Želim da nastavim borbu za bolju Crnu Goru

Ponosna sam što sam kandidat za predsjednika partije koja je uvijek imala viziju i išla ispred svog vremena, svjesna i svih grešaka na tom putu. To SDP pokazuje i na ovaj način želeći da izvrši smjenu generacija, da otvori prostor za mlade i nove ljude koji će svi zajedno činiti tim za novu i bolju Crnu Goru – državu svih, poručila je Draginja Vuksanović član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP).

 Vuksanović Stanković jedini je kandidat za lidera te stranke.

„Sa pozicije predsjednice SDP-a želim da nastavim borbu za bolju Crnu Goru, društvo jednakih šansi u kojem, kao danas, neće biti privilegovanih zbog partijske ili bilo koje druge veze.Kao što je bio slogan naše partije „Država svima“ – jer samo tako svi zajedno, bez diskriminacije, bez predrasuda, sa više tolerancije, argumentovanog dijaloga i uz viši nivo političke kulture možemo mijenjati ovo stanje i Crnu Goru na bolje", kazala je ona.

Kako je kazala, SDP je partija koja traje 3 decenije – partija koja je ostvarila sve svoje strateške državne ciljeve – nezavisnu gradjansku Crnu Goru, NATO članstvo i EU put.

"SDP je partija koja je nakon toga napustila vlast jer Crna Gora nije jednako svih nas, zato što nam i iz EU govore o zarobljenoj državi, jer postoje privilegovani pojedinci i interesne grupe i zato što sve više mladih napušta našu zemlju.Danas, borba za dostojanstven život svakog njenog građanina mora biti prioritet svake političke partije i tome sam spremna do kraja da budem posvećena zajedno sa svojim timom.", poručila je ona.

SDP je, kako je kazala, u prethodnom periodu kako je ranije najavljeno obavio široke konsultacije unutar partije i kao  rezultat tih konsultacija je odluka da partija ima jednog kandidat koji će imati podrsku organa SDP-a.

Predsjednik SDP –a je, podsjetili su iz te partije, krajem aprila saopštio da odustajanjem od kandidature“ želi da otvori prostor za novu generaciju lidera SDP-a, ostajući trajno privržen istorijskim dostignućima i aktivan u borbi za njena nova evroatlanska dostignuća“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.