Politika proširenja na Z. Balkan da bude visoko na agendi nove evropske administracije
Lajčak-Đukanović

Susret Đukanović - Lajčak

Politika proširenja na Z. Balkan da bude visoko na agendi nove evropske administracije

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na kraju prvog dana bezbjednosnog foruma GLOBSEC u Bratislavi razgovarao je s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, predsjedavajućim OEBS, na radnoj večeri priređenoj u njegovu čast.

Lajčak je zahvalio Đukanoviću na učešću na ovom prestižnom skupu, uz zadovoljstvo što će Bratislava biti domaćin i panela o Zapadnom  Balkanu, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

Đukanović je između ostalog konstatovao da je to još jedna potvrda posvećenosti prijateljske Slovačke evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona u cjelini, što je dodatno izraženo i kroz njenu ulogu predsjedavajućeg OEBS u godini nedavnih izbora za Evropski parlament i promjena koje će uslijediti na vrhu institucija u Briselu.

"Zajednički je izraženo zadovoljstvo rezultatima proevropskih snaga i naglašeno da bi bilo izuzetno važno i za EU i za region da politika proširenja na Zapadni Balkan bude visoko na agendi  nove evropske administracije", saopšteno je.

ukanoviLajak2

Đukanović i Lajčak su u dužem razgovoru i prijateljskoj atmosferi razmijenili mišljenja o kretanjima u regionu, sa akcentom na preostala otvorena pitanja, kao i o procesima u Evropi i na globalnom planu, uz izraženu spremnost za unapređenje inače odličnih bilateralnih odnosa i saradnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.