Varali građane obećavajući im posao u Njemačkoj, uhapšeni u Beogradu
ilustracija

Varali građane obećavajući im posao u Njemačkoj, uhapšeni u Beogradu

Beogradska policija uhapsila dvojicu osumnjičenih da su 30 građana prevarom oštetili za ukupno 700.000 dinara (oko 6000 eura) nudeći im zaposlenje u Njemačkoj, a koje im, međutim, nikada nisu obezbijedili.

Oni su saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, koje predložilo sudu da im odredi pritvor.

Osumnjičenima M. B. i Z. J.se na teret stavlja da su izvršili krivicno djelo prevara u produženom trajanju, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu tužilaštva, prenio je Tanjug.

Tužilaštvo precizira da se sumnja kako su ovi osumnjičeni od decembra 2018. godine do aprila putem više internet sajtova oglašavali i nudili zaposlenje u inostranstvu (Njemačka) za različite profile zanimanja.

Potom su od građana zainteresovanih za posao (sada oštećenih) zahtijevali da im putem post-net uplatnice uplate različite novčane iznose na ime pripremanja dokumentacije (izrade vize, putnih troškova i osiguranja), da bi zatim novac podizali u poštama sa svojim ličnim dokumentima i trošili ga za svoje potrebe.

Oštećenima nisu obezbijedili obećani posao.

Na ovaj način su, kako navodi tužilaštvo, sebi pribavili imovinsku korist višu od 700.000 dinara, oštetivši, kako je do sada utvrđeno, više od 30 građana.

U daljem toku postupka tužilaštvo će sprovesti dokazne radnje ispitivanjem svjedoka oštećenih i građana za koje se nakanadno utvrdi da su oštećeni izvršenjem ovog krivičnog djela, nakon čega će donijeti odluku, napominje tužilaštvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.