HN: Investitor pregradio pješački put, komunalna skinula kapiju

HN: Investitor pregradio pješački put, komunalna skinula kapiju

Komunalna policija iz Herceg Novog skinula je danas u naselju Rose kapiju kojom je investitor pregradio lokalni pješački put, čime je mještanima bio onemogućen prolaz do svojih kuća i plaže.

Mještani naselja Rose obavijestili su u utorak agenciju Mina-business da je supruga biznismena Miroslava Miškovića, Ljiljana Mišković, koja gradi privatni objekat u dijelu naselja Male Rose, postavila ogradu sa kapijom na sredini puta.

„Zadovoljni smo reakcijom Komunalne policije nakon objavljivanja članka u medijima, ali moramo reći da mi nemamo ništa protiv investitora i onih koji investiraju. Ovdje su svi dobrodošli uz uvažavanje jedni drugih, odnosno dok smo dobre komšije i dok pazimo jedni na druge, što će nadamo se biti i ubuduće“, poručili su mještani, prenosi Mina.

Kapijom koju je postavio investitor stanovnicima Rosa, kao i susjednih naselja bio je onemogućen prolazak putem kojim su se od davnina služili. Ovaj put prolazi pored kuća, crkve Svete Trojice i arheološkog nalazišta, i izlazi na jedinu pješčanu plažu u Rosama, tako da i turisti nijesu imali mogućnost dolaska do tog javnog dobra.

Stanovnici naselja su podsjetili da to nije prvi put da taj investitor ugrožava prava stanovnika Rosa da mogu doći do svojih kuća i koristiti javna dobra. I prošle godine je gradio kameni zid oko objekta do stijena u moru i time u potpunosti onemogućio korišćenje puta plažom u Malim Rosama, kao i korišćenje ribarske poste.

“Tek nakon mnogobrojnih obraćanja i reakcije stanovnika Rosa i ribara, izgrađena je uska staza širine 90 centimetara za kretanje pored zida”, dodali su mještani.

Izvor: Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.