Američki političar poručio: Homoseksualce, transvestite i  ubice djece treba poubijati
Čembers, foto: Twitter

Nevladine organizacije traže njegovu ostavku

Američki političar poručio: Homoseksualce, transvestite i ubice djece treba poubijati

Gradonačelnik u američkoj saveznoj državi Alabami navodno je na svojoj Fejsbuk stranici pozvao na "ubijanje" homoseksualaca, da bi nedugo nakon objave izbrisao taj status.

Mark Čembers je u kontroverznom postu stavio u isti koš "homoseksualce" i "transvestite" s "ubicama djece" i "socijalistima".

Prvo je gradonačelnik Karbon Hila optužio medije da su njegove riječi izvučene iz konteksta da bi se zatim izvinio.

Grupa za prava homoseksualaca zatražila je njegovu ostavku.

Čembers je napisao kako "živimo u društvu u kojem nas homoseksualci uče moralu, transvestiti ljudskoj biologiji, ubice dece ljudskim pravima, a socijalisti ekonomiji".

"Jedini način da se to promijeni je ubijanje samog problema. Znam da to loše zvuči, ali ako ih sve ne poubijamo, stvari se neće popraviti", napisao je gradonačelnik u komentaru.

Na navedeni komentar Čembersa reagovala su mnoga udruženja za ljudska prava, takođe tražeći njegovu ostavku.

Tako je lokalni ogranak organizacije Human Rights Campaign napisao kako je ovakvo ponašanje gradonačelnika "užasavajuće, nesavjesno i neprihvatljivo".

Koliko je poznato, Čembers sada ne namjerava dati ostavku na poziciju gradonačelnika Karbon Hila. Radi se o gradiću u kojem živi manje od 2.000 stanovnika, a nalazi se sjeverno od glavnog grada države, Montgomerija, piše Index.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.