8. mjesto za predstavnika CG u drugoj trci na šampionata svijeta
Foto: Sportski Motonautički savez CG

8. mjesto za predstavnika CG u drugoj trci na šampionata svijeta

Proteklog vikenda je u italijanskom gradu Olbia na Sardiniji održano drugo kolo motonautičkog svjetskog šampionata u disciplini trke skutera na vodi. Jedini predstavnik motonautičkog saveza Crne Gore bio je Dmitry Tsukov, trenutno 20. na svjestkoj rang listi u najbržoj Runabout GP1 klasi, gdje se koriste najmoćniji skuteri i do 500 konjskih snaga.

"U petak je prvu kvalifikacionu vožnju "Cuković" završio na 6. mjestu i time izvojevao priliku da uđe u drugu kvalifikacionu vožnju, gdje se takmiči samo 10 najbržih. Na žalost, već nakon drugog kruga uslijed mehaničkih problema morao je završiti kvalifikaciju na 9. mjestu", saopšteno je iz Sportskog Motonautičkog saveza Crne Gore.

U prvoj trci, održanoj u subotu, sa 9. startne pozicije je kako se ističe u saopštenju dobro krenuo, ali su se mehanički problemi vratili, te je nakon samo jednog kruga morao završiti trku.

"Druga trka je održana u nedjelju, i tu je Tsukov morao startovati sa 22. pozicije, jer prošlu trku nije završio. Uprkos tome, uslijedio je dobar start, a zatim i preticanje jednog po jednog protivnika, da bi trku završio na fenomenalnom 8. mjestu!  Sveukupni rezultat (računajući i subotnju trku koju nije završio) na Italijanskom Grand Prix-u je 15. mjesto", saopšteno je.

U sveukupnom plasmanu na svjetskom šampionatu Tsukov je 19, jer je na žalost od prve 4 trke u dva kola šampionata ovo bila tek prva koju je uspio da završi.

Šampionat se nastavlja u Kini u oktobru, do kada se nadaju da će svi mehanički problemi biti otklonjeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.