Uhapšen Crnogorac zbog krađa u Italiji: Koristio 41 lažni identitet
Ilustracija

Uhapšen Crnogorac zbog krađa u Italiji: Koristio 41 lažni identitet

Dovitljivi 38-godišnji crnogorski državljanin H.A. uspješno je više od godinu izbjegavao hapšenje italijanskih karabinjera koji su ga tražili zbog krađa, tako što se svaki put kad je zaustavljen predstavljao drugim imenom i drugim ličnim dokumentima, prenose Dnevne novine.

On je uhapšen u nedjelju u italijanskoj provinciji Kazerta na osnovu pritvorskog naloga zbog počinjenih brojnih imovinskih zločina. Prema navodima italijanskih medija, uspješno je bježao policiji zahvaljujući čak 41 različitom lažnom identitetu, koje su pratila i odgovarajuća falsifikovana dokumenta.

“Svaki put kad bi ga zaustavila policija zbog provjere, dao je različite podatke, on nije bio onaj koga je traže, te nije bilo razloga da ga zadrže. I tako je, više puta, uspio da se izvuče na istu priču, sve dok nije došao do značajnog broja pseudonima: čak 41, koje je koristio s vremena na vrijeme kako bi izbjegao da završi u zatvoru uprkos činjenici da je nalog za određivanje mjere pritvora izdao Redovni sud u Udinama kancelarija za izvršenje krivičnih djela za brojne zločine protiv imovine. Međutim, posljednju provjeru policije nije uspio da prođe. H.A, koji je više puta osuđivan i koji ima prebivalište u Kazerti, uhapšen je 2. juna, nakon što je detaljnom provjerom identiteta koje je dao prilikom privođenja utvrđeno da se radi o lažnom imenom i dokumentima”, navode italijanski mediji.

Nakon utvrđivanja pravog identiteta i saslušanja on je poslat u zatvor Santa Maria Capua Vetere, u pokrajini Caserta, kako bi bio dostupan kao okrivljeni u brojnim postupcima koji se vode protiv njega.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.