Sjutra suđenje Hodžiću
arhiva

Sjutra suđenje Hodžiću

Sjutra, u srijedu 5. juna u 15.20 sati počinje suđenje na Sudu za prekršaje Podgorica jednom od pokretača građanskog pokreta "Odupri se – 97.000", potpisniku Sporazuma o budućnosti i građanskom aktivisti Demiru Hodžiću.

"CB Podgorica smatra da je Demir prekršio Zakon o javnom redu i miru, član 7 u kom stoji da se lice može kazniti ako "na javnom mjestu vrijeđa drugog ili se drsko ponaša". Za ovo je predviđena novčana kazna ili 30 dana zatvora. Međutim, dobro je poznato da je napravljen snimak tog incidenta i da se na njemu jasno vidi da je optužba CB Podgorica potpuna besmislica.", saopšteno je iz Pokreta Odupri se.

Ističu da se zapravo ispostavilo da je predstavnik službe bezbjednosti prekršio zakon, jer nije pokazao službenu legitimaciju građanima kada su mu to zatražili, što je bio obavezan da učini. 

Članovi pokreta će, poručuju, ispred Suda za prekršaje doći u 15h.

"Želimo time da damo podršku ne samo Demiru već i sudskim organima da donesu nezavisnu i pravednu odluku u ovom slučaju. Da pokažu kako bi u nezavisnom društvu trebalo da funkcionišu nezavisne institucije sistema. Ne dozvolimo da sistem nepravedno osuđuje građanske aktiviste i kažnjava borbu za slobodu, dok razmjene kovertama kojima kupuju izbornu volju ostaju nekažnjene. A što se drskog ponašanja tiče, CB Podgorica bismo preporučili da pregleda malo izjave Specijalnog državnog tužioca, zbog kojih su tog dana studenti i održali performans ispred zgrade Tužilaštva, pa da se na tu adresu obrate.Protiv članova pokreta "Odupri se – 97.000" je do sada podneseno preko 30 prekršajnih prijava. Protiv Miga Stijepovića i vrha njegove partije nije nijedna.", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.